Tortilje, chimichange, enchilade, buritta, fajite… Pa onda i roštilj: rebarca, krilca, odresci, burgeri… Blizina tržnice Dolac omogućuje pripremu jela sa najsvježijim i najkvalitetnijim namirnicama kupljenim taj dan
Snimio: Romeo Ibrišević
Nakon dugog traženja prostora pogodnog za ideju o tex-mex restoranu pronašao sam 2009. godine mjesto koje me je odmah zarobilo – lokal na zagrebačkom Zelenom valu, u Hebrangovoj ulici. Istinski me je očarao svojom specifičnom toplinom i doista sam odmah osjetio da je to mjesto s dušom, da je to upravo ono što sam neuspješno tražio mjesecima. Isti tren mi se učinilo da u potpunosti odgovara meni, ali i ja njemu…
„Karaka” je sedamdesetih i osamdesetih bio jedan od najpopularnijih disko klubova u Zagrebu o kojem i dandanas s oduševljenjem pričaju starije generacije. Devedesetih, tu je otvoren vrhunski riblji restoran u koji su hodočastili glumci, pjevači, sportaši, političari… Stoga, preuzevši prostor, dobro sam znao da je riječ o kultnom mjestu čiji autoritet i ugled nipošto ne smijem okaljati. U naumu da prilagodim svoju priču i uobličim je u prostoru uređenom u stilu broda, karake, pratili su me kolege Bruno i Saša, pa se tako rodio restoran s ponudom jela i pića koja odgovaraju američkoj inacici meksičke kuhinje. Jelovnik je jasan: tortilje, chimichange, enchilade, buritta, fajite…
Pa onda i roštilj – rebarca, krilca, odresci, burgeri… Blizina tržnice Dolac omogućuje nam pripremu jela sa najsvježijim i najkvalitetnijim namirnicama kupljenim taj dan, a neizostavan dio ponude su i raznovrsna piva (pogotovo tu paše Corona), ali i druga pića kao što su sangria, kokteli, birana vina… Kako je „Karaka” mjesto bogate prošlosti (uskoro će navršiti 45 godina postojanja) u koju su gosti dolazili na dobar provod, i mi njegujemo taj segment uz vesele latino ritmove. A da smo na dobrom putu pokazuje nam velik broj stalnih gostiju koji se vraćaju (što je u ugostiteljstvu najvažnije!) te srdačno dočekujemo sve one koji prvi put dolaze u potpalublje naše karake, restorana s dušom koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Jer tu se fino jede i pije, a ne nedostaje ni zabave i smijeha.
Cijeli tekst dostupan je u izdanju broj 249 (svibanj 2018.)