Playboy Hrvatska

Dobrodošli na internetske stranice hrvatskog izdanja popularnog lifestyle časopisa Playboy

  • Početna
  • Vijesti
  • Lifestyle
    • Auto-moto
    • Muške stvari
    • Moda
    • Gastro&Eno
    • Nautika
    • Radar
    • Mashup
    • Fit tijelo
  • Magazin
    • Čitajte u Playboyu…
    • Kolumne
      • ANA KOLAR
      • NIKA OSTOIĆ
      • IVICA PROFACA
      • IVAN BLAŽIČKO
      • SLAVEN LETICA
      • KRISTIJAN MARTINOVIĆ
    • Humor
    • Ankete
  • Arhiva
  • Hot Spot
  • Playmates
    • Svijet
    • Hrvatska
    • Vremeplov

Vina Ivan Dolac u Bistrou Apetit

28/10/2015

Plavac mali najcjenjenija je vinska sorta Južne Dalmacije, a kada dolazi s južne strane Hvara, otoka poznatog po najviše sunčanih sati u godini, jasno je da se radi o pravom užitku u čaši.

Ivan Dolac 9

Vina Ivan Dolac dobila su ime upravo po položaju koji osigurava iznimnu kvalitetu grožđa, a karakterizira ga takozvana trostruka insolacija zahvaljujući kojoj na dozrijevanje grožđa ne utječe samo direktna sunčeva svjetlost već i njene refleksije od more i kamen. Sva njihova vina rezultat su predanog rada vinara koji se oslanjaju na tradicionalne načine proizvodnje i suvremene tehnologije te nadasve istančanog i profinjenog pristupa njezi i školovanju u drvenim hrastovim bačvama. Ova tipična mediteranska vina u kojima dominiraju primarne arome sorte inspirirala su chefa Gorana Kočiša koji je za ovu priliku kreirao jedinstven meni spojivši kontinentalne i primorske okuse. Skuša, smokva i plavi krumpiri kao prvi slijed večeri posluženi su s Ivan Dolac Barriqueom Plavac mali 2008. Godinu dana mlađi Ivan Dolac Barrique Plavac mali 2009 uparen je s telećom jetricom, palentom i šumskim gljivama. Patka, crveno zelje i lardo sljubljeni su s Ivan Dolac Barriqueom Plavac mali 2004, nakon čega je uslijedio juneći entrecôte i hobotnica s ciklom praćen Ivan Dolac Barriqueom Plavac mali 2003. Ivan Dolac Selection 2007 te borovnica i čokolada za kraj, bili su odlična najava za iznenađenje večeri – arhivsko vino koje su gosti zagrebačkog Bistroa Apetit dobili priliku ekskluzivno kušati. Inače, Ivan Dolac iz berbe 2003. godine prvi je hrvatski plavac koji nosi oznaku ekološkog proizvoda, hrvatskom vinarstvu donijelo je prvu zlatnu medalju s jedne od najprestižnijih svjetskih vinarskih smotri u Parizu 2006 te je Badelu 1862 bilo ulaznica u krug odabranih svjetskih proizvođača vina zastupljenih u publikaciji „1000 vins du monde“.

PREPORUČENI ČLANCI:

Ljeto uz Kutjevo vina Novo vino u bisernoj niski Korlat vina Vina Laguna u Beogradu Vina Laguna osvojila Mundus Vini 2015

Najnoviji broj:

Anketa

MOJ FAVORIT ZA PLAYBOYEVU NASLOVNICU JE:

Top 5 Playmates

  • Claudia Stevens Lijepa Claudia profesionalni je model od, zamislite, 12. godine života! ...
  • Elektra Sky Prije tri mjeseca predstavili smo vam ovu egzotičnu ljepoticu, a ...
  • Taryn Maria Snimio: Focus V Photography Ljepuškasta Kanađanka pred kamerama je već 10 ...
  • Ania Radomska Punih 15 godina karijere je iza ove lijepe Poljakinje. Zadnjih ...
  • Alyssa Marie S razlogom je ovo snimanje odrađeno u avionu – ova ...

Humor

Najčitanije

  • Lidija Bačić: Malo sam zavrtila guzom, pa što? Što god mislili o njoj, ova Splićanka moćnog glasa svojim ...
  • Ljepotice u najlonkama Prije nekoliko smo brojeva na našim stranicama predstavili knjigu „Sexy ...
  • Nova erotska fotografija Rasprava o tome što je erotska fotografija, a što pornografija ...
  • Gole ljepotice ostaju u hrvatskom Playboyu Nakon što je američki Playboy objavio kako od ožujka sljedeće ...
  • Happiness bullyıng Nemamo svi iste predispozicije za sreću. Nisu nam svima dodijeljene ...



Kontakt | Oglašavanje | Impressum | Pravila korištenja | Pretplata

PLAYBOY, PLAYMATE, PLAYMATE OF THE MONTH, PLAYMATE OF THE YEAR, RABBIT HEAD DESIGN and FEMLIN DESIGN are trademarks of PLAYBOY and used under license by M14 d.o.o.

Copyright © 2019 Playboy.hr | Sva prava pridržana.

Playboy.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više o korištenju kolačića možete pročitati u pravilima korištenja. Slažem se
Privacy & Cookies Policy

Potreban Uvijek omogućeno