Franckovi profesionalni baristi održali radionicu o Latte Artu
Festival kave i čokolade započeo je Franckovom radionicom na temu Latte Arta koji predstavlja svojevrsnu umjetničku nadogradnju u pripremi i posluživanju kave. Franckovi profesionalni baristi i voditelji razvoja HoReCa usluga Josip Novačić, Zoran Trkulja i Karlo Pešun pokazali su kako se lijevanjem mlijeka u šalicu kave te korištenjem čokolade uz docrtavanje štapićima stvaraju prava mala remek-djela. Umjetnost crtanja kremastom mliječnom pjenom po kavi pojavila se 80-ih godina prošlog stoljeća te brzo proširila povećavajući potražnju za profesionalnim baristima i potrebu za njihovim stalnim usavršavanjem te kreativnošću i inovacijama u pripremi espressa i napitaka od kave.
Franckovi baristi predstavili su i specifičnosti Franck premium kava za ugostiteljstvo – Espresso Stretto i Superiore za sve one koji uživaju u vrhunskim kavama. Superiore espresso vrlo je specifična mješavina različitih arabica uz manji dodatak probranih robusta koje pridonose savršenoj pjeni. Ono što ga razlikuje od ostalih kava jest prvi dojam vrlo nježne, blage i pitke šalice, dok se naknadnim oslobađanjem svih aroma stvara nezaboravan doživljaj punog okusa. Karakteriziraju ga izrazito naglašene arome koje u podlozi imaju čokoladu prošaranu cvjetnim notama, a koje se nakon ispijanja dugo zadržavaju u ustima (dugotrajni „aftertaste“). Za razliku od Superiore mješavine, Stretto espresso pruža potpuno drugačiji doživljaj. Riječ je o snažnijem, ali vrlo profinjenom profilu kave koji je prepoznatljiv po intenzivnim aromama tamne čokolade protkanim finim notama raznih začina.